Γεωργιάδης: Τον Μάιο το άνοιγμα της εστίασης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ανοίξει η εστίαση, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Μέχρι τις 10 Μαΐου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για να μπουν οι επιχειρηματίες της εστίασης να κάνουν την αίτηση και να πάρουν τα χρήματά τους άμεσα, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Άρα, εμείς δουλεύουμε ώστε στις αρχές Μαΐου να είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση. Θα ήταν πάρα πολύ καλό και για την τουριστική μας βιομηχανία, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός να ανοίξουν και τα εστιατόρια», κατέληξε.

Όπως είπε, το πιθανότερο σενάριο είναι να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα της εστίασης μέσα στον Μάιο, επισημαίνοντας ότι τα μαγαζιά του λιανεμπορίου άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους.

Ο υπουργός, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι μέχρι τώρα τα καταστήματα και οι καταναλωτές είναι προσεκτικοί και τα μέτρα τηρήθηκαν κανονικά. Τόνισε επίσης αυξήθηκε η κίνηση, αλλά την ίδια ώρα δεν είδαμε εικόνες σαν αυτές του Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δέχτηκε ερώτηση και για τις περιοχές που τελικά δεν άνοιξαν τα καταστήματα. «Οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη και την Αχαΐα βρέθηκαν σε μια πολύ μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη και στο μέτρο που αυτό είναι ευθύνη δική μου, ως αρμόδιος υπουργός, τους ζητώ συγγνώμη», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι σε κάθε συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών καταθέτει αίτημα για άνοιγμα των καταστημάτων. «Το τι ανοίγει, με τι ρυθμό και πού ανοίγει είναι σε συνάρτηση με τη συζήτηση που γίνεται στην Επιτροπή», σημείωσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι όλο τον Απρίλιο τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά με τα μέτρα που ισχύουν τώρα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. «Το αίτημά μας από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, διότι τα περισσότερα έχουν αγοράσει μηχανήματα ιονισμού αέρα και αν η Επιτροπή το επιτρέψει, τη Δευτέρα μπορεί να ανοίξουν», δήλωσε