Και νέα υπόθεση με εμπλεκόμενο τον Φουρθιώτη παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέα υπόθεση με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μένιο Φουρθιώτη, παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Στον Εισαγγελέα κατέθεσε τα σχετικά στοιχεία ο πρόεδρος της Βουλής με το ερώτημα της απόπειρας εξαπάτησης, καθώς ο Φουρθιώτης είχε υποβάλλει τον Φεβρουάριο αίτημα για διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.

Σημειώνεται ότι η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την πλαστογραφία.

Παρότι το αίτημά του δεν είχε γίνει δεκτό και κατά πληροφορίες δεν επρόκειτο, η Βουλή με εντολή του Προέδρου, Κωνσταντίνου Τασούλα, συγκέντρωσε όλα τα αιτήματα και τα έγγραφα του τηλεπαρουσιαστή και διαβιβάζει τον φάκελο στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Βουλής:

Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη.