ΟΛΠ: Συνεχίζονται οι επενδύσεις στη ΝΕΖ Περάματος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την έγκριση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης του διαγωνισμού για την «Προμήθεια δύο (2) ναυπηγικών γερανών (τύπου double level luffing jib cranes) για τις δραστηριότητες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Επένδυσης Y.Ε.06.» συνολικής αξίας περίπου 8 εκατ. ευρώ.

Οι υπερσύγχρονοι και τελευταίας τεχνολογίας γερανοί θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των παροχών της ΝΕΖ Περάματος, εξυπηρετώντας εργασίες επισκευής πλοίων μέχρι 55 μέτρα ύψος με ανυψωτικές ικανότητες 40 τόνων.

Να σημειωθεί ότι επίσης είναι σε εξέλιξη η εκτέλεση του έργου Βελτίωση Υποδομών Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος – Φάση Β αρχικού προϋπολογισμού περίπου 23 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 55 εκατ. ευρώ των Υποχρεωτικών Επενδύσεων που έχουν συμφωνηθεί με το Ελληνικό Δημόσιο για τη ΝΕΖ Περάματος. Η Φάση Α έχει υλοποιηθεί από το 2018 και έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των δεξαμενιζόμενων πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά (αυξήθηκαν από 69 το 2016 σε 121 το 2020).

Κινητοποιήσεις για το μόλο της ΔΕΗ

Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) που αντιδρούν στους σχεδιασμούς του ΟΛΠ να αλλάξει τη χρήση του μόλου της ΔΕΗ στη Δραπετσώνα στον οποίο πρυμνοδετούν πλοία για εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Ελληνικές επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευής, που εκπροσωπούνται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) και της Ένωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά. Συμπαραστάθηκαν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Ναυπηγείων Περάματος (Σ.Ι.Ν.Π.)και το Σωματείο Ναυτικών Πρακτόρων Πειραιά(ΣΩ.Ν.ΠΑ.Π.).

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. Κανακάκης Βασίλης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.: «αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις συστηματικές και άνομες επιδιώξεις της COSCO. Κατέστησε σαφές ότι, όχι μόνο δεν πρόκειται να πάρουν ούτε σπιθαμή ναυπηγοεπισκευαστικού χώρου, ούτε στον Προβλήτα Ηρακλέους, ούτε αλλού, αλλά και θα διατρανωθεί απ’ άκρου σ’ άκρο του Πειραιά τα πραγματικά έργα και ημέρες του «ψευτοεπενδυτή» COSCO.

Τόνισε εμφατικά και προς κάθε κατεύθυνση, ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι απλά ο προάγγελος νέων πολύ μεγαλύτερων κινητοποιήσεων. Η Ελληνική Ναυπηγοεπισκευή θα σταθεί αποφασιστικό εμπόδιο στην ακόρεστη κινέζικη δίψα για μεγαλύτερα κέρδη, που τείνουν να αφανίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά και τις τοπικές κοινωνίες».