Σκυλακάκης: Υψηλή ανάπτυξη μέσα από μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η προσπάθεια για ένα ασφαλές δημοσιονομικό περιβάλλον ώστε η Ελλάδα να καλύψει το επενδυτικό κενό, επιτυγχάνοντας όμως και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα τεθούν από το 2023, αποτελεί βασική προτεραιότητα σύμφωνα
με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist με θέμα «Ελλάδα: 200 χρόνια οικονομικής επιβίωσης».

«Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μετά την Πανδημία, αλλά θέλουμε να τηρήσουμε τους στόχους που θα αποφασιστούν» επεσήμανε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η επίτευξη ανάπτυξης μέσω χαμηλότερων πλεονασμάτων αλλά κυρίως μέσα από μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα κινητοποιήσουν ιδιωτικές επενδύσεις.

Όπως είπε, το επενδυτικό κενό, τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο 10%, γεγονός που οδήγησε σε αργή ανάπτυξη. Η λογική που υπήρχε μέχρι πρότινος για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα και χαμηλή ανάπτυξη θα αλλάξει σε μεσαία πλεονάσματα και υψηλή ανάπτυξη με κάλυψη του επενδυτικού κενού.

Οι λόγοι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, που οδήγησαν στο επενδυτικό κενό ήταν οι πολύ υψηλοί φορολογικοί συντελεστές και το εργασιακό κόστος, το προβληματικό επενδυτικό περιβάλλον, η απόκλιση των ελληνικών επιτοκίων σε σχέση με άλλες χώρες.