Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ το bitcoin

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών βρίσκεται το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, το bitcoin.

Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ και κατάφερε να ενισχυθεί κατά 4,3% στα $62.531, καθώς κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές.

H Coinbase θα εισαχθεί στον Nasdaq, αύριο 14 Απριλίου, με την αποτίμησή της να κυμαίνεται στα $100 δισ. Οι επενδυτές ψηφιακών νομισμάτων χαιρετίζουν το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο και το θεωρούν σημαντικό ορόσημο για τη συγκεκριμένη αγορά μετά από χρόνια αμφιβολιών από τη Wall Street και τους ρυθμιστικούς φορείς.

” Είναι η εξέλιξη μιας βιομηχανίας που συνήθιζε να βρίσκεται στο περιθώριο” δήλωσε ο Nick Jones, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του πορτοφολιού ψηφιακών νομισμάτων Zumo. “Πραγματικά θολώνει το τοπίο μεταξύ των ψηφιακών και των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων”.

Η Goldman Sachs Group Inc. και η Morgan Stanley ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους πρόσβαση σε επενδύσεις σε ψηφιακά νομίσματα. Η Tesla Inc. νωρίτερα φέτος αποκάλυψε μια επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Bitcoin και πιο πρόσφατα άρχισε να το αποδέχεται ως πληρωμή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο αυξάνουν την εποπτεία και εκφράζουν αμφιβολίες για τη χρησιμότητά τους ως νομίσματα.

Το ντεμπούτο της Coinbase αυτήν την εβδομάδα ενισχύει και άλλα ψηφιακά νομίσματα όπως το Binance Coin, το οποίο κατατάσσεται τρίτο μεταξύ των ψηφιακών νομισμάτων μετά τα Bitcoin και Ether.