Λαύριο: Αύξηση εσόδων 63,3% στο λιμάνι μέσα στο 2021, παρά την πανδημία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μετά τις πολύ θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. για το 2020, η έντονα ανοδική πορεία συνεχίζεται και το 2021 εν μέσω πανδημίας.

Η αποτύπωση των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Τα έσοδα του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. διαμορφώθηκαν σε 1.066.895 ευρώ έναντι στόχου 653.500 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 63,3 %.

Αντιστοίχως, τα έξοδα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν σε 560.985 ευρώ έναντι στόχου 520.060 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτών είναι το ισοζύγιο του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. για το πρώτο τρίμηνο του 2021 να διαμορφωθεί στις 505.910 ευρώ έναντι στόχου 133.440 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 279,1 %.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. λόγω πανδημίας στερήθηκε εσόδων λόγω της μείωσης της κίνησης στην Ακτοπλοΐα και βεβαίως λόγω της μη είσπραξης μισθωμάτων εφαρμόζοντας απόλυτα τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Ο Ο.Λ.Λ.Α.Ε. αντιλαμβανόμενος την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας φροντίζει να εξοφλεί σε ελάχιστο χρόνο όλες τις υποχρεώσεις του προς τρίτους, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Η διοίκηση του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. ευελπιστεί ότι το 2021 θα είναι μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά δεδομένου ότι αναμένεται η υλοποίηση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί για την εκκίνηση της Κρουαζιέρας, αλλά και την αναμενόμενη αύξηση του μεταφορικού έργου της Ακτοπλοΐας.

Άμεσοι στόχοι της διοίκησης του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. είναι :

1) Η πλήρης προσαρμογή των υποδομών και διαδικασιών στις ισχύουσες διεθνείς διατάξεις για τα Σημεία Εισόδου-Εξόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

2) Ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης πλωτών προβλητών για την προστασία του χώρου ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και αύξηση της δυναμικότητας του συγκεκριμένου τομέα.

3) Προώθηση σχεδίου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Λιμένος και εξοικονόμηση δαπανών ενέργειας.

4) Κατασκευή του ήδη αδειοδοτημένου από το ΥΝΑΝΠ έργου διαπλάτυνσης του ανατολικού finger pier σε συνδυασμό με τη διεύρυνση της δραστηριότητας της Κρουαζιέρας.

5) Περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Εμπορικού Τομέα με τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών.

Η διοίκηση του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. φιλοδοξεί ο Λιμένας Λαυρίου να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης και του ελληνικού τουρισμού.

Τέλος, η Διοίκηση οφείλει να σημειώσει την άψογη συνεργασία της με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Μέτοχο.

Επίσης, θέλει να ευχαριστήσει το Κ. Λιμεναρχείο Λαυρίου, το Τελωνείο Λαυρίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος και το σύνολο των εργαζομένων για την άψογη συνεργασία.