“Φάουλ…” με το καλημέρα για τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Δεν ξεκίνησε καλά την θητεία του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης Ντόζας.

Συγκεκριμένα είχε καλέσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την περασμένη Παρασκευή στις έξι το απόγευμα και μάλιστα με ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για συζήτηση, αυτό του απολογισμού. Σύμφωνα με τον κανονισμό και τον νόμο αν δεν έχει απαρτία η πρώτη συνεδρίαση, επαναλαμβάνεται σε λίγες μέρες, με τα ίδια θέματα και γίνεται με τα δυο πέμπτα του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή με 14 από τους 41 συμβούλους

Ενώ λοιπόν ήταν προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση για την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, τρεις ώρες πριν αρχίσει, ο πρόεδρος έστειλε λινκ στα μέλη του ΔΣ για την επαναληπτική συνεδρίαση της που είχε ορισθεί για προχθές Δευτέρα.

Εδώ γεννάται το ερώτημα. Πως γνώριζε ο Πρόεδρος ότι δεν θα είχε απαρτία η πρώτη συνεδρίαση τρεις ώρες πριν ξεκινήσει; Έχει… μαντικές ικανότητες ή κάτι είχε σχεδιάσει ακριβώς για να μην γίνει και να πάει στην επόμενη με ελεγχόμενη σύνθεση;

Την απάντηση την έδωσε στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Θεόδωρος Ματθιουδάκης ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν του είχε αποσταλεί λινκ για την πρώτη συνεδρίαση και ζήτησε να του δοθεί η λίστα με τα λινκ που είχαν σταλεί στα υπόλοιπα μέλη καθώς και το πρακτικό της ματαίωσης της συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ο Πρόεδρος εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι δεν είχε στείλει λινκ σε κανέναν για την πρώτη συνεδρίαση και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι τα ίδια έκανε και ο αείμνηστος Ανδριανός Μιχάλαρος. Φυσικά ούτε πρακτικά υπήρχαν. Γι’ αυτό και δεν κατατέθηκαν.

Ο κ. Ματθιουδάκης αντέδρασε λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να επιχειρείται η σπίλωση της μνήμης του αποθανόντος προέδρου και μάλιστα από τους ευεργετηθέντες, οι οποίοι στην ανησυχία τους να συγκαλύψουν την καραμπινάτη παρανομία τους ξέχασαν ότι επί Μιχάλαρου υπήρχε υπάλληλος που έπαιρνε παρουσίες στις πρώτες συνεδριάσεις και όταν δεν υπήρχε απαρτία συντασσόταν πρακτικό και ύστερα γινόταν η σύγκλιση της επαναληπτικής συνεδρίασης.

«Εδώ δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα» είπε ο Γενικός Γραμματέας. «Όχι απλά δεν υπάρχουν πρακτικά αλλά δεν στέλνετε ούτε λινκ. Υπάρχει δόλος για να μην γίνει η συνεδρίαση και να επαναληφθεί με την παρουσία των συμβούλων που θέλετε για να τη χειραγωγείται. Αυτό όμως είναι παράνομο και αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία και το κύρος του Επιμελητηρίου» συμπλήρωσε.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο απολογισμός ψηφίστηκε αλλά η όλη διαδικασία είναι στον… αέρα αφού όποιο μέλος του Επιμελητηρίου το θελήσει θα τη ακυρώσει στο δικαστήριο με την πρώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως, μετά από αυτό το περιστατικό το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ για τον Πρόεδρο στο ΒΕΠ ενώ αργά χθες το βράδυ υπήρχε έντονη φημολογία ότι θα υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση για την… στημένη, όπως καταγγέλθηκε, διαδικασία για να διερευνηθεί αν υπήρχε κίνητρο για να γίνει κάτι τέτοιο και ποιο.

Πηγή: Κανάλι 1