Ρέτσος: Το τέλος της πανδημίας σηματοδοτεί την αρχή της επόμενης μέρας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η Παγκόσμια Τράπεζα και το IOBE διοργάνωσαν τη διαδικτυακή εκδήλωση: “Τάσεις και προοπτικές στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία” (“Building back better: Outlook for the European and Greek Economy”).

Στην εκδήλωση, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Γιάννης Ρέτσος,ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “Φέτος είναι μια υβριδική χρονιά. Το τέλος της πανδημίας σηματοδοτεί την αρχή της επόμενης μέρας με ποιοτική αλλαγή και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Η πολιτική ανάκαμψης πρέπει να γίνει με εποικοδομητική συνεργασία. Εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε με τις προτάσεις και τις ιδέες μας στον μετασχηματισμό του τουρισμού”.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Βασίλειος Ψάλτης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων, ύψους €72 δισ., προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία – όχι μόνο να ξεπεράσουμε τους κραδασμούς της πανδημίας – αλλά κυρίως να επιτύχουμε τον οικονομικό, τεχνολογικό και θεσμικό μετασχηματισμό της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, αφήνοντας μία και καλή πίσω τα κακώς κείμενα της υπερδεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε.

Συνέχισε λέγοντας ότι το τραπεζικό σύστημα καλείται να επιλέξει τα βιώσιμα και πλέον αποδοτικά επενδυτικά σχέδια, να κινητοποιήσει ιδιωτικά κεφάλαια και, βεβαίως, να συνδράμει στη διαμόρφωση του νέου οικοσυστήματος που θα στηρίξει την ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Επισήμανε ότι “στην Alpha Bank η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και, με οδηγό την μακρά μας εμπειρία στο αντικείμενο, είμαστε ήδη έτοιμοι για να υποστηρίξουμε, όπως πράξαμε και στο παρελθόν, εμβληματικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Στόχος μας στην Alpha Bank δεν είναι απλώς να παρέχουμε άριστες τραπεζικές λύσεις αλλά να συμβάλλουμε ώστε όλοι μαζί να πάμε μπροστά!”.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νίκος Βέττας, ο οποίος απευθυνόμενος στους συνομιλητές, διερωτήθηκε πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία, ιδίως υψηλών αμοιβών, εάν το τραπεζικό σύστημα είναι έτοιμο να υποστηρίξει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για την επανεκκίνηση της οικονομίας, και ποιος πρέπει να είναι ο ποιοτικά αναβαθμισμένος ρόλος του τουρισμού στο νέο αναπτυξιακό της υπόδειγμα. Συνέδεσε επίσης τις προοπτικές της οικονομίας με τις παγκόσμιες τάσεις.