Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο MyBusinessSupport, για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 580.000 επιχειρήσεις.

Ο έβδομος κύκλος της επιστρεπτέας θα περιλαμβάνει και τις επιχειρήσεις που άνοιξαν μετά τον Δεκέμβριο του 2019 και δεν είχαν λάβει μέρος σε καμία άλλη επιστρεπτέα στο παρελθόν.

Ωστόσο θα απορριφθούν οι αιτήσεις κλειστών επιχειρήσεων καθώς διατηρήθηκε ο κόφτης που είχε μπει το 2021. Θυμίζουμε ότι αποκλείονται οι επιχειρήσεις που το 2020 παρουσίασαν αυξημένο τζίρο σε σχέση με το 2019, ακόμα και αν αυτή η αύξηση είναι ένα ευρώ.

Τέλος του Μήνα οι πληρωμές

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πληρωμές, όπως όλα δείχνουν αυτές θα ξεκινήσουν στο τέλος του Μήνα. Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, υπολογίζεται ότι θα μοιραστεί περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας, έχει κάνει ειδική αναφορά στους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου, τονίζοντας ότι θα ισχύσουν αυξημένα κατώτατα όρια επιδότησης. Παράλληλα αποκάλυψε ότι και τον Μάιο θα συνεχιστεί το πρόγραμμα κάλυψης πάγιων δαπανών, αλλά και το πρόγραμμα Γέφυρα.