Χειροπέδες σε 43χρονο διακινητή μεταναστών – Κατηγορείται και για κατασκοπεία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μια περίεργη υπόθεση κατασκοπείας αναδεικνύεται έπειτα από την εξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνηση αλλοδαπών από το Λιμενικό Σώμα. Συγκεκριμένα, στο 43χρονο βασικό κατηγορούμενο για το κύκλωμα, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατασκοπεία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Στο κινητό του εντοπίστηκαν φωτογραφίες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, σε έρευνα που βρέθηκε στο σπίτι του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστής και φορητές συσκευές αποθήκευσης), οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) προς περαιτέρω διερεύνηση.

Η υπόθεση

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε 43χρονος αλλοδαπός πρωινές ώρες χθες να συνοδεύει 23χρονη και 27χρονη αλλοδαπή σε χώρο αναμονής ταξί εντός πόλεως. Οι αλλοδαπές συνελήφθησαν έξω από τον αερολιμένα Κω για παράβαση των ν. 3386/2005 και ν. 4251/2014, διότι κατά τον έλεγχο επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν.

Στη συνέχεια, λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του ν. 4251/2014 και των άρθρων 216 και 217 (πλαστογραφία) και 148 (κατασκοπεία) Π.Κ., καθώς βρέθηκε στην κατοχή του σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 43χρονου εντός πόλεως Κω, με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστής και φορητές συσκευές αποθήκευσης), οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) προς περαιτέρω διερεύνηση.