Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαΐου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου. Η αρχή θα γίνει με τις συντάξεις του πρώην ΙΚΑ που θα πιστωθούν σε δυο διαφορετικές ημέρες. Οι πληρωμές θα γίνουν ανάλογα με τον ΑΜΚΑ των συνταξιούχων. Η καταβολή των χρημάτων σε όλους τους δικαιούχους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Απριλίου.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων την ίδια ημέρα σε μόνιμη βάση.

Μετά την απόφαση στην συνεδρίαση της 8ης Απριλίου το πρόγραμμα πληρωμών των συντάξεων έχει ως εξής:

Στις 23 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Στις 26 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Στις 27 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
Στις 28 Aπριλίου 2021, την Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
Στις 29 Απριλίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων από τον ΟΠΕΚΑ.

TAGS