Κριτική Τσίπρα για την άρση των μέτρων μετά το Πάσχα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό για την άρση των περιοριστικών μέτρων μετά το Πάσχα θέτει ο Αλέξης Τσίπρας με βίντεο που ανάρτησε στο Facebook.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων πως “ο κ. Μητσοτάκης έχει πια κουράσει με τις αντιφάσεις και τις αυτοδιαψεύσεις του”.

Όπως υποστηρίζει, “όσα διαγγέλματα και να κάνει (σ.σ.: ο πρωθυπουργός), οι πολίτες του έχουν ήδηγυρίσει την πλάτη” και αναφέρει πως οι πολίτες για ένα ακόμη Πάσχα στερούνται την ελευθερία τους “εξαιτίας της δικής του ανικανότητας”.

“Μετά από έξι μήνες αποτυχημένου λοκντάουν και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε”, τονίζει o Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σχολιάζει, “με ρεκόρ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, αποφάσισε να μας πει ότι το ΕΣΥ, που δεν στήριξε, άντεξε”. “Με μόλις 7% του πληθυσμού εμβολιασμένο, αποφάσισε να μας πει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί.

Λες και μπορούσαν να το πράξουν και δεν το επέλεξαν”, προσθέτει, ενώ καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι “αποφάσισε τελικά να μας ανακοινώσει ότι χάνουμε ένα ακόμη Πάσχα, μπας και κερδίσουμε το καλοκαίρι”. “Ξέχασε όμως να μας πει ότι το χάνουμε εξαιτίας του”, συμπληρώνει.

“Και το ερώτημα είναι: βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων, αυτό που δεν μπορεί να αποφασίσει για σήμερα, προκαταβολικά αποφασίζει και ανακοινώνει για μετά το Πάσχα;” Και διερωτάται: “Βάσει ποιων δεδομένων δεν εφαρμόζεται από σήμερα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά από τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες;”, αλλά και “βάσει ποιων δεδομένων διατηρεί την ανοησία του sms για να μπορεί να βγει κάποιος για έναν περίπατο;”.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Τσίπρα: