Εν αναμονή της FED τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στην έναρξη των συναλλαγών, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,01% στις 10.07 ώρα Ελλάδας, με την άνοδο των μετοχών του κλάδου πετρελαίου και αερίου να αντισταθμίζει την πτώση των εταιρειών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε μικρή άνοδο καθώς η μετοχή της πετρελαϊκής BP κατέγραψε άλμα 2,6% ύστερα από την αύξηση των κερδών πρώτου τριμήνου χάρη στις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και τα ενισχυμένα έσοδα από τις συναλλαγές σε φυσικό αέριο.

Η μετοχή της τράπεζας HSBC, της οποίας οι δραστηριότητες είναι κυρίως επικεντρωμένες στην Ασία, σημείωσε άνοδο 0,9% μετά την ανακοίνωση ενθαρρυντικών τριμηνιαίων κερδών, καθώς η επιτυχημένη κυκλοφορία εμβολίων σε βασικές της αγορές υπόσχεται πιο αισιόδοξες οικονομικές προοπτικές.

Ωστόσο η μετοχή της UBS σημείωσε πτώση 3,5% καθώς υπέστη πλήγμα 774 εκατ. δολαρίων από την κατάρρευση του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου Archegos, γεγονός που επισκίασε την καλύτερη της αναμενόμενης αύξηση κατά 14% των τριμηνιαίων καθαρών κερδών.