ΑΔΜΗΕ: Τι περιλαμβάνει η νέα ΣΣΕ και για τηλεργασία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Υπεγράφη σήμερα η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τριετούς διάρκειας (2021-2024) για τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής, με τη νέα ΕΣΣΕ:

  • Εξασφαλίζεται η συνέχιση του Ομαδικού Προγράμματος Ασφάλισης, Υγείας και Ζωής για το σύνολο των εργαζομένων
  • Ρυθμίζεται ο θεσμός της τηλεργασίας με διασφάλιση του συνόλου των εργασιακών δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στον Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού ΑΔΜΗΕ και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Εξασφαλίζεται το ύψος του τροφείου

Την ΕΣΣΕ υπέγραψαν ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης και το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Αδαμίδη και τον γενικό γραμματέα Αντώνη Καρρά.

Ο κ. Μανουσάκης δήλωσε: «Βασικό μας μέλημα είναι η διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα διέπεται από εργασιακή ειρήνη και ανταποδοτικότητα. Σε αγαστή συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ καταρτίσαμε μια δίκαιη, σύγχρονη ΕΣΣΕ που βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό μας και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Διαχειριστή προκειμένου να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό του έργο».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για την εποικοδομητική στάση που επέδειξε καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και συνολικά της διαδικασίας που ολοκληρώθηκε σήμερα με την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ.

Η νέα ΕΣΣΕ αποτελεί άλλη μία κατάκτηση των εργαζομένων και του Συνδικάτου, αφού είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και διεκδίκησης, χωρίς σκοπιμότητες και τακτικισμούς, χωρίς άγονες και καταστροφικές αντιπαραθέσεις. Με τη νέα σύμβαση επιλύονται ζητήματα του παρελθόντος και αντιμετωπίζονται νέα.

Αν και δεν επιλύεται το σύνολο των προβλημάτων το “συνολικό άθροισμα” είναι θετικό και η ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ μαζί με τα Σωματεία- Μέλη της, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και εξαντλητικό διάλογο θα συνεχίσει να εργάζεται για την οριστική διευθέτησης τους.

Η νέα ΕΣΣΕ διασφαλίζει πραγματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων και συμβάλλει αποφασιστικά στην εργασιακή ειρήνη. Τέλος με δεδομένο ότι η υπογραφή της ΕΣΣΕ πραγματοποιείται τις άγιες μέρες των εορτών του Πάσχα, εύχομαι ολόψυχα η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει και την λευτεριά από τα δεσμά της πανδημίας σε όλο τον κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ