Μεικτά είναι τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν υψηλές διακυμάνσεις, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εταιρικές ανακοινώσεις.
Στην Ασία, τα χρηματιστήρια της Ιαπωνίας και της Κίνας παρέμειναν κλειστά εξαιτίας αργίας.
Αμετάβλητα σχεδόν παραμένουν και τα futures στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από μια ισχυρή έναρξη τον Μάιο, καθώς οι επενδυτές εστίασαν σε μετοχές που θα επωφελούνταν περισσότερο από το άνοιγμα της οικονομίας.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,49% στις 7.004,29 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται πτωτικά 0,66% στις 15.135,52 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,19% στις 6.320,98 μονάδες.
Ο Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,02% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,04% και ο IBEX στη Μαδρίτη κατά 0,73%.
Στο επίκεντρο βρίσκονται ξανά τα εταιρικά αποτελέσματα, με την Adecco να επιστρέφει στα κέρδη στο τρίμηνο και την Infineon να ανακοινώνει αύξηση κερδοφορίας.
Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για ανάκαμψη του κλάδου, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία.
Κατά 2,10% ενισχύεται η μετοχή της ιδιοκτήτριας εταιρείας της British Airways, IAG, κατά 1% η Air France-KLM, άνω του 3% η μετχή της Lufthansa και της EasyJet.
Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των ξενοδοχειακών ομίλων Accor (0,95%) και InterContinental Hotels.
Επίσης, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Βρετανία αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 27 ετών, εν μέσω καθυστερήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα και ελλείψεων σε πρώτες ύλες, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να αντισταθμίσουν το χαμένο έδαφος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ο ΡΜΙ της IHS Markit για τη μεταποιητική δραστηριότητα σημείωσε άνοδο στις 60,9 μονάδες τον Απρίλιο από τις 58,9 μονάδες τον Μάρτιο, ελαφρώς υψηλότερα της αρχικής εκτίμησης για 60,7 μονάδες και αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 1994.