Πελώνη: Το 95% των ασθενών που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβόλιαστοι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε,μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε. “Στις 15 Μαΐου θα ανοίξουν ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις”.

Όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά “θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί”. Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες, όπως είπε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κα Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ. Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. “Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία”.

Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί. “Δεν είναι ακόμα της παρούσης”.