Εστίαση: Ένα βήμα πριν το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ικανοποιητική κρίνεται η κίνηση στα καταστήματα της εστίασης, τα οποία ωστόσο, αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς έμειναν κλειστά για περίπου έξι μήνες εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις με ένα πρόγραμμα ενίσχυσης που θα φτάσει τα 330 εκατομμύρια ευρώ.Το πρόγραμμα αυτό, αναμένεται να έχει υλοποιηθεί μέχρι τις 10 Μαΐου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις στο ependyseis.gr μέχρι τις 31 Ιουλίου. Μέχρι το τέλος Μαΐου θα ξεκινήσουν και οι πρώτες εκταμιεύσεις των ποσών.

Τα χρήματα θα δοθούν ως κεφάλαιο για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, σε μορφή ενίσχυσης που θα αναλογεί στο 7% επί του τζίρου του 2019 για την αγορά πρώτων υλών.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν προσκομίσει και τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων μέχρι τις 31/12/2021. Το μέγιστο ποσό μπορεί να φτάσει τις 100.000 ευρώ και είναι μη επιστρεπτέο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί μαι επιχείρηση στο πρόγραμμα είναι το 2020 να παρουσιάζει μείωση τζίρου ανώτερη του 30%.