Σκυλακάκης: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι η χώρα μας είναι ελκυστική για ξένες επενδύσεις. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, το οποίο φάνηκε και στην διαδικτυακή διάλεξη που πραγματοποιήθηκε με Γάλλους εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων.

Παράλληλα τόνισε ότι τα δικά μας μακροοικονομικά σενάρια αναφέρουν ότι θα έχουμε μέση ανάπτυξη της τάξης του 4 % τα επόμενα τέσσερα χρόνια και μάλιστα με πολύ καλύτερα στοιχεία από το 2022.

Στη συνέχεια ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στα χρήματα από το ταμεία ανάκαμψης υπογραμμίζοντας ότι αυτά θα φέρουν επενδύσεις και κατά συνέπεια θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και μεγαλύτεροι μισθοί.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε και για την χθεσινή έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου. Θυμίζουμε ότι οι προσφορές ξεπέρασαν τα 20 δις ευρώ. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε ότι είναι μια καλή εξέλιξη και σε αυτά τα νέα θα πρέπει να προσθέσουμε την πορεία του δεκαετούς ομόλογου, αλλά και τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.