Η Τράπεζα Πειραιώς ασκεί πίεση στο Χρηματιστήριο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Iσχυρές πιέσεις δέχεται το ελληνικό χρηματιστήριο εξαιτίας της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,79% και είναι στις 893,93 μονάδες, με την αγορά να έχει φυσικά στραμμένα τα βλέμματα στην μετοχή της Πειραιώς.

Η τιμή διαμορφώνεται στα 1,54 ευρώ με υψηλό ανεκτέλεστο πωλήσεων, ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 1,92 δισ. ευρώ.

Πλέον το μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς απαρτίζεται από 1,25 δισεκατομμύρια μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η μία.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει πτώση 1,48%, στις 2,182,86 μονάδες, η Coca Cola και η Εθνική με 1,11% και 1% αντίστοιχα σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν ήπια ανοδικά η Βιοχάλκο, Aegean, Τιτάνας, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Σαράντης, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ και Jumbo.

Σε αρνητικό πρόσημο η Πειραιώς με -30% σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες και ακολουθεί η Τέρνα Ενεργειακή με 2% ενώ ήπια πτωτικά κινούνται ο ΟΠΑΠ, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Motor Oil με την Ελλάκτωρ να είναι αμετάβλητη.