Τέλος τα click away και click inside στις 14 Μαΐου – Τι δήλωσε ο Σταμπουλίδης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Για τα μέτρα του lockdown μίλησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης
Σταμπουλίδης
, επισημαίνοντας ότι στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, είπε ότι: «Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

Όσο για τα SMS είπε ότι θα επανεξεταστούν, ενώ αναφορικά με το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

Σημειώνεται ότι από αύριο αυξάνεται ο αριθμός πελατών ανά τετραγωνικό σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., ενώ την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες με βάση τους υγειονομικούς κανόνες που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Από Δευτέρα, επανέρχεται η δια ζώσης διδασκαλία σε όλες τις σχολικές βαθμίδες. Βασικό εργαλείο θα είναι τα self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Σε νηπιαγωγεία και δημοτικά η σχολική χρονιά θα παραταθεί και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου, ενώ τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια θα τελειώσουν κανονικά στις 11 Ιουνίου, χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλήνιες εξετάσει θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

Ξεκινούν πάλι τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.