«Αγκάθια» για τον ελληνικό Τουρισμό: Άρχισαν οι ακυρώσεις Βρετανών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η TUI Μεγάλης Βρετανίας με προφορική ενημέρωση προς τους συνεργάτες της στην Ελλάδα ανέφερε ότι έχει τις πρώτες ακυρώσεις.

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς άρχισαν ήδη οι ακυρώσεις ταξιδιών από Βρετανούς τουρίστες που είχαν κλείσει διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς μέσω της TUI Μεγάλης Βρετανίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έκανε την Παρασκευή η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, που τοποθέτησε την Ελλάδα ως προορισμό στην «πορτοκαλί» ζώνη.

Όπως αναφέρει η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και πρόεδρος του ΙΤΕΠ, η TUI Μεγάλης Βρετανίας με προφορική ενημέρωση προς τους συνεργάτες της στην Ελλάδα ανέφερε ότι έχει τις πρώτες ακυρώσεις μετά τις ανακοινώσεις αλλά οριστική απόφαση αναφορικά με αν θα υλοποιήσει το πρόγραμμα της για ταξίδια προς Ελλάδα τον Μάιο θα λάβει από Δευτέρα ανάλογα με το τον αριθμό των ακυρώσεων.

Η TUI από Μεγάλη Βρετανία σχεδιάζει να πετάξει για Κω από τις 17 Μαΐου. Ωστόσο, μετά τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης που τοποθετεί την χώρα μας στην «πορτοκαλί» ζώνη που σημαίνει ότι ο Βρετανός τουρίστας επιστρέφοντας στη Αγγλία, μπαίνει σε 10 ημέρες κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ πρέπει να έχει αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή (60 ευρώ σε τεστ που θα κάνει π.χ. στην Κω) και δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή (240 ευρώ σύνολο), επιλογή της Ελλάδας μας γίνεται πιο δύσκολη.

Όπως εξηγεί η κυρία Σβύνου, οι Έλληνες ξενοδόχοι είχαν την ελπίδα ότι η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας θα επέλεγε να βάλει σε «ζώνες» προορισμούς και όχι χώρες. Έτσι ορισμένα ελληνικά νησιά (Ρόδος, Κως Κέρκυρα κ.λ.π.) θα ήταν στην πράσινη ζώνη όπως είχε ανακοινωθεί λίγες ημέρες, πριν.

Τελικά, οι αποφάσεις της Μεγάλης Βρετανίας δημιουργούν ένα πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η λίστα θα επανεξεταστεί σε τρεις εβδομάδες από τη βρετανική κυβέρνηση και ελπίζεται ότι η χώρα μας θα παρουσιάσει καλύτερους επιδημιολογικούς δείκτες και θα ενταχθεί στην πράσινη ζώνη. Για τον λόγο αυτό άλλωστε και έχει ιδιαίτερη σημασία η επιδημιολογική πορεία της χώρας μας τις επόμενες ημέρες.