Μεικτή εικόνα στην Ασία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με εξαίρεση την ηπειρωτική Κίνα.

Ο δείκτης του Ταϊβάν σημειώνει πτώση 3,79%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημειώνει απώλειες 3,11% και στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 1,20%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 υποχωρεί 0,96%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng διολισθαίνει 1,67% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai και Shenzhen σημειώνουν άνοδο 0,56% και 0,25% αντίστοιχα.

Μεγάλες απώλειες σημειώνουν οι κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, με τις μετοχές των Meituan και Tencent να υποχωρούν 5,40% και 1,68% αντίστοιχα.

Στα μάκρο, την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών ετών κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα τον Απρίλιο, κυρίως λόγω της ραγδαίας αύξησης του κόστους για τα μέταλλα, το πετρέλαιο και άλλα υλικά.

Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 6,8% τον Απρίλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι της ανόδου 4,4% τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία ήταν τα υψηλότερα από τον Οκτώβριο του 2017, όταν ο δείκτης είχε σημειώσει άνοδο 6,9%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για άνοδο 6,5%.

Οι τιμές στον τομέα της παραγωγής συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά εν μέσω αύξησης των διεθνών τιμών εμπορευμάτων.

Σε μηνιαία βάση ο κινεζικός ΡΡΙ σημείωσε άνοδο 0,9% τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου, ενώ η τιμή των μέσων παραγωγής αυξήθηκε 9,1%.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός στην Κίνα σημείωσε άνοδο 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον Απρίλιο, σε σχέση με την άνοδο 0,4% τον Μάρτιο.

Οι τιμές τροφίμων μειώθηκαν κατά 0,7% τον Απρίλιο, ενώ οι τιμές χωρίς τα τρόφιμα σημείωσαν άνοδο 1,3% σε ετήσια βάση.

H οικονομία των Φιλιππίνων συρρικνώθηκε κατά 4,2% σε ετήσια βάση, άνω της μείωσης του 3% που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.Ο δείκτης των Φιλιππίνων κερδίζει 0,15% ενώ ο δείκτης της Μαλαισίας χάνει 0,58%.