Μεικτό κλίμα στα Ασιατικά χρηματιστήρια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τις αγορές στην Ταϊβάν να σημειώνουν “βουτιά” άνω του 4%, καθώς οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι ενδέχεται να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού Covid-19 μετά την αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Στο ταμπλό, ο Taiwan Weighted διολίσθησε 4,11%. Ο υπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ταϊβάν ενδέχεται να αυξήσει το επίπεδο συναγερμού Covid-19 τις “ερχόμενες μέρες” καθώς καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού χωρίς σαφή πηγή μόλυνσης. Μέχρι στιγμής η χώρα είχε κρατήσει υπό έλεγχο την πανδημία.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 έχασε 1,59% με τη μετοχή της Nissan να κατρακυλά άνω του 10%. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ετήσιες λειτουργικές ζημίες για το έτος χρήσης που έληξε στις 31 Μαρτίου αυξήθηκαν στα 150,65 δισεκατομμύρια γιεν (1,38 δισεκατομμύρια δολάρια) από το έλλειμμα 40 δισεκατομμυρίων γιεν τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με το Reuters. Πτώση σημείωσαν οι μετοχές και των υπόλοιπων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ιαπωνία με εξαίρεση την Toyota Motor, η μετοχή της οποίας σημείωσε άνοδο άνω του 2%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχωρεί 1,52% ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 0,39%. Στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai composite και Shenzhen component προσθέτουν 0,53% και 0,25% αντίστοιχα.