Πτώση 1,4% για τον Dow Jones

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τις χειρότερες απώλειες από τα τέλη του Φεβρουαρίου γνώρισε σήμερα ο Dow Jones καθώς έχασε 473,66 μονάδες ή -1,36% και έκλεισε στις 34.269,16 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 36,33 μονάδες ή -0,87% στις 4.152,10 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 12,43 μονάδες ή -0,09% στις 13.389,43 μονάδες.

Ο προβληματισμός για την πορεία του πληθωρισμού έχει επιστρέψει στις παγκόσμιες αγορές, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι το ράλι των τιμών αναμένεται να είναι ένα προσωρινό φαινόμενο.

Το πρόσφατο άλμα των τιμών στη βενζίνη μετά την απροσδόκητη διακοπή στη λειτουργία του μεγαλύτερου αγωγού καυσίμων στις ΗΠΑ λόγω μιας κυβερνοεπίθεσης εντείνει τον προβληματισμό για την πορεία του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες. Η μέση τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014, πλησιάζοντας τα 3 δολ.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των εμπορευμάτων συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν, με τις τιμές του χαλκού να σημειώνουν ρεκόρ και τα σιδηρομεταλλεύματα να καταγράφουν ράλι.

Τα κυβερνητικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο αναμένεται να επιβεβαιώσουν ότι οι τιμές καταναλωτή παραμένουν σε ανοδική τροχιά. Σε ετήσια βάση οι τιμές αναμένεται να εμφανίσουν άλμα καθώς το αντίστοιχο περυσινό διάστημα η οικονομία βίωνε το σοκ της πανδημίας με την κατάρρευση της ζήτησης.