Ρέτσος (ΣΕΤΕ) για τουρισμό: “Συγκρατημένη αισιοδοξία στον κόσμο του τουρισμού”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία και ενθουσιασμός στον κόσμο του τουρισμού, ελπίζοντας πως τα πράγματα θα πάνε καλά και θα ξαναμπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

“Εντούτοις ο τουρισμός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και τα πάντα θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για έσοδα ακόμη και θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα προς τα τέλη Ιουνίου”, πρόσθεσε ο κ. Ρέτσος και συνέχισε:

“Το επικρατέστερο σενάριο είναι να φτάσουμε το 40-50% των εσόδων του 2019.

Μπορεί να υπάρξει επιμήκυνση της σεζόν φέτος και αν δεν υπάρξει πισωγύρισμα λόγω της πανδημίας, μπορεί να έχουμε ένα καλό φθινόπωρο για τον τουρισμό. Η πανδημία αυτή έχει πολλά απρόοπτα, όμως φέτος έχουμε το εμβόλιο.

Οι βασικές μας αγορές, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένουμε να ξεκινήσουν να κινούνται προς τα τέλη του Ιουνίου. Έχουμε καλή εικόνα από τη Γαλλία και από το Ισραήλ προς το παρόν.

Επιπλέον φαίνεται να υπάρχει ζήτηση από την αμερικανική αγορά και ελπίζουμε να κινηθεί καλύτερα από ότι είχαμε προβλέψει. Η Ρωσία αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό.Όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου ετοιμάζονται να ανοίξουν, δεν αντέχουν να είναι δεύτερη χρονιά κλειστές”.