Μεικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα ενώ παράλληλα στο επίκεντρο βρίσκεται και η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού σε μέρη όπως η Ταϊβάν, όπου έχει σημειωθεί ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε “βουτιά” 2,99%. Στο υπόλοιπο ταμπλό, στην ηπειρωτική Κίνα, οι δείκτες Shanghai composite και Shenzhen component σημειώνουν άνοδο 0,62% και 1,91% αντίστοιχα. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 0,60%.

Σημειώνεται πως η κινεζική οικονομική δραστηριότητα αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό τον Απρίλιο, δεδομένης της λιγότερο ευνοϊκής σύγκρισης με τα στοιχεία του προηγουμένου έτους, όταν η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως ξεκίνησε την ανάκαμψη της από την πανδημία.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 9,8% τον Απρίλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ποσοστό χαμηλότερο από την άνοδο του Μαρτίου κατά 14,1%.

Τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα από την αύξηση 9,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Οι πωλήσεις λιανικής, βασικός δείκτης κατανάλωσης της χώρας, αυξήθηκαν 17,7% τον περασμένο μήνα, έναντι της αύξησης 34,2% τον Μάρτιο και έναντι του 24,9% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Οι επενδύσεις σε σταθερό εισόδημα αυξήθηκαν 19,9% στην περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου έναντι του προηγουμένου έτους, χαμηλότερα από την αύξηση 25,6% στο α΄ τρίμηνο αλλά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για αύξηση 19,2%.

Στα υπόλοιπα ταμπλό, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 χάνει 0,94% και ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχωρεί 0,54%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημειώνει κέρδη 0,25%.