Θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Θετικό κλίμα επικρατεί στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τον δείκτη της Ταϊβάν να ανακάμπτει μετά τη χθεσινή “βουτιά”.

Ειδικότερα, ο Taiwan Weighted σημειώνει “άλμα” 5,16%, μετά τη χθεσινή πτώση σχεδόν κατά 3% εν μέσω φόβων για αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 κερδίζει 2,16%. Σημειώνεται πως η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε 5,1% την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου σε ετήσια βάση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, το ΑΕΠ την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου υποχώρησε 1,3% από τρίμηνο σε τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,2%.

Εν τω μεταξύ, στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng προσθέτει 1,45%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,10% και ο Shenzhen component υποχωρεί 0,17%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 1,21% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,66%. Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Reserve Bank of Australia που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας δεν βλέπει άνοδο των επιτοκίων “έως το 2024 το νωρίτερο”.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ορισμένες χώρες. Στην Ασία, περιοχές όπως η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν βρίσκονται αντιμέτωπες με μια αναζωπύρωση κρουσμάτων, με αποτέλεσμα οι αρχές των χωρών αυτών να αυστηροποιούν τα περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.