Αναμένεται αύξηση της πώλησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέα έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) “βλέπει” σημαντική αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια, η οποία μπορεί να επιταχυνθεί, εάν οι κυβερνήσεις εφαρμόσουν πολιτικές με στόχο την μείωση των εκπομπών ρύπων. Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία υπέστη μεγάλο πλήγμα το 2020 λόγω της πανδημίας.

Όμως, η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων γνώρισε μεγάλη αύξηση άνω του 40% και βρίσκεται σε καλό δρόμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης καταγράφηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2020, σημειώνοντας αύξηση 41% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου συρρικνώθηκε κατά 16% το 2020.

Μετά την αύξηση των πωλήσεων στο κομμάτι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σήμερα κυκλοφορούν παγκοσμίως περισσότερα από 10 εκατομμύρια, καθώς και ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά φορτηγά, βαριά φορτηγά και λεωφορεία. Για πρώτη φορά πέρυσι, η Ευρώπη ξεπέρασε την Κίνα στον τομέα των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι εγγραφές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 1,4 εκατομμύρια, ενώ στην Κίνα αυξήθηκαν 9% αγγίζοντας τα 1,2 εκατομμύρια.