Κικίλιας: Επιταχύνεται ο εμβολιασμός στα νησιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

“Παρατηρείται μια αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τον μέσο όρο επτά ημερών, για πρώτη φορά, να διαμορφώνεται κάτω από τα 40 έτη, και συγκεκριμένα στα 39 έτη, με τα μέσα κρούσματα το ίδιο διάστημα να ανέρχονται σε 2.040.”

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου για την εξέλιξη της πανδημίας.
Όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα, τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα ανέρχονται σε 21.136.

Σύμφωνα με τον υπουργό, περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν οι Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου, ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε, αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα εμβολιασμού, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.554.000 εμβολιασμοί και πως σήμερα θα ξεπεράσουν τους 4.615.000 στο σύνολο της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι 1,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει ήδη τον εμβολιασμό τους, ενώ μέχρι την Παρασκευή εκτίμηση ότι 3 εκατομμύρια Έλληνες θα έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση.

“Να τονίσω ότι κλείνουμε δύο εβδομάδες που ξεπερνάμε καθημερινά τους 103.000 εμβολιασμούς, μια δυναμική που θα αυξάνεται συνεχώς και θα κορυφωθεί τν μήνα Ιούνιο”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα με 16,1% είναι στην 5η θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιταχύνεται ο εμβολιασμός στα νησιά

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού, τόνισε ότι αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.

“Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό”, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Αυτός είναι και ο λόγος που στρατηγικά επιλέξαμε να διαθέσουμε εκεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε η Επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” να προχωρήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Και για αυτό τον λόγο, ανοίγουμε και επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στα νησιά μας”.

“Θέλω εδώ ως Υπουργός Υγείας να επαναλάβω τα λόγια του Πρωθυπουργού. Δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια, καθώς θα καλωσορίζουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τους ανθρώπους εκείνους που θα επιλέξουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους”, συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.