ΕΕΚΦΝ: Προετοιμασίες εν όψει επανεκκίνησης της κρουαζιέρας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Εν όψει επανεκκίνησης της κρουαζιέρας, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ευρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους Φορείς που έχουν αρμοδιότητα στην προετοιμασία υποδοχής των πλοίων στους Ελληνικούς προορισμούς, ώστε να υπάρχει ομαλότητα σε όλα τα στάδια εξυπηρέτησης αυτών, καθώς και των μεταφερομένων επιβατών – τουριστών.

Στο πνεύμα αυτό, έρχεται σε επικοινωνία διαδικτυακά με τους Δημάρχους, τους Φορείς διαχείρισης των λιμένων, καθώς και με τους τοπικούς παράγοντες παραγωγικών τάξεων της έδρας των προορισμών κρουαζιέρας.

Στην επικοινωνία αυτή, κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων είναι η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που επιβάλλονται την περίοδο αυτή, προκειμένου για την προστασία μετάδοσης της πανδημίας.

Παράλληλα και με την ευκαιρία, εξετάζονται, όπου απαιτείται, και άλλου είδους μέτρα που αφορούν τους λιμένες όπως:
 Αυτά που προβλέπονται στους ελέγχους για επιβάτες προερχόμενους από Χώρες Non Schengen, όπως χαρακτηρίζονται ως μέτρα entry / exit.
 Τα σχετικά με την ασφάλεια (security), που προβλέπονται από το ΔΚ ISPS.
 Τις διαδικασίες παραλαβής στερεών και υγρών αποβλήτων και καταλοίπων, οι γνωστές ευκολίες reception facilities καθώς κ.α.

Η επικοινωνία αυτή της ΕΕΚΦΝ βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ήδη πραγματοποιηθεί με τους Φορείς μεγάλων προορισμών όπως, της Σαντορίνης, της Μυκόνου, του Κατακόλου, της Ρόδου, της Κερκύρας.