Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 2% στις αγορές της ανατολής

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Απώλειες κατέγραψαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με την πτώση να αποδίδεται εν μέρει στις ενδείξεις ότι σημειώνεται πρόοδο για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα προβλέπει την άρση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, εξέλιξη που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα σημάνει την επιστροφή μιας μεγάλης πηγής εφοδιασμού στην αγορά.

“Οι τιμές του αργού και των παράγωγων συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά καθώς Ουάσιγκτον και Τεχεράνη σημειώνουν πρόοδο προς μια συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν που θα είχε ως αποτέλεσμα να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις κατά των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου”, επισήμανε σε σημείωμά του ο Robbie Fraser, αναλυτής της Schneider Electric.

“Τα εμπόδια παραμένουν, ωστόσο ο Ιρανός πρόεδρος Χ. Ροχανί έστειλε αισιόδοξα μηνύματα στα κρατικά ΜΜΕ και ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και του Ιράν”, ανέφερε.

Ο Ροχανί δήλωσε την Πέμπτη ότι οι συνομιλίες στη Βιέννη αφορούσαν “δευτερεύοντα ζητήματα” και ότι οι ΗΠΑ “δέχθηκαν να άρουν τις κυρώσεις στους τομείς του πετρελαίου και της ναυτιλίας του Ιράν”, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι ενώ σημειώθηκε πρόοδος, απομένει πολλή δουλειά.