Η απάντηση του εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη στις δηλώσεις που άναψαν φωτιές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Φωτιές άναψαν δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη στο ντοκιμαντέρ «Black Trail» στο οποίος εμφανίζεται να δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση».

Ο εφοπλιστής έδωσε απάντηση με δήλωσή του που μεταφέρουν τα Ναυτικά Χρονικά:

«Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού.

Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Σε ότι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας.

Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους. Σε ότι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας».

Στη δήλωσή του, ο Πάνος Λασκαρίδης εμφανίζεται να δηλώνει ότι «οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσ***ουν πάνω στον πρωθυπουργό. Δεν έχει χρησιμότητα ο πρωθυπουργός. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα».

Στο ντοκιμαντέρ ο αρμόδιος υπουργός Γ. Πλακιωτάκης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Π. Λασκαρίδη αρκέστηκε να σημειώσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία για να υπάρξει μια τόσο μεγάλη πρόοδος την τελευταία δεκαετία».