Βρετανία: Σύντομα και η Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» τουριστικών προορισμών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με το ποσοστό εμβολιασμού να αυξάνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, αυξάνονται και οι πιθανότητες οι Βρετανοί να κάνουν διακοπές σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο αργότερα αυτό το καλοκαίρι, και ανάμεσα στις χώρες προορισμούς τους να είναι και η Ελλάδα.

Όπως είπε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γραντ Σαπς -χωρίς να γίνει πιο σαφής- «σύντομα» θα ενταχθούν σε αυτή την προνομιακή λίστα η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Η επόμενη αξιολόγηση των δεδομένων για την πολιτική ταξιδιών της χώρας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, προσφέροντας μια πρώτη ευκαιρία σε νέες χώρες να προστεθούν στην πολυπόθητη πράσινη λίστα, όπου ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Ο αρχικός πράσινος κατάλογος επικρίθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες και τους τουριστικούς πράκτορες ως υπερβολικά σκληρός, δεδομένης της μεγάλης υποχώρησης που έχει βιώσει η τουριστική βιομηχανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εάν μια χώρα προστεθεί στην πράσινη λίστα, οι ταξιδιώτες θα είναι απαλλαγμένοι από απαιτήσεις καραντίνας και στις δύο χώρες.

Οι προορισμοί που βρίσκονται επί του παρόντος στην πράσινη λίστα της Βρετανίας είναι:

Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι,Ισλανδία, Νήσοι Φερόες, Γιβραλτάρ, Νήσοι Φώκλαντ, Ισραήλ, Νότια Γεωργία και Νησιά Νότιου Σάντουιτς, Αγία Ελένη, Πορτογαλία μαζί με Αζόρες και Μαδέρα.

Σε σχέση πάντως με τις ΗΠΑ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο Reuters ότι «δεν υπάρχουν αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν προγραμματιστεί αυτή τη στιγμή», υποδηλώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν επιλογές ταξιδιού χωρίς καραντίνα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στο επόμενο σύντομο διάστημα.