Ευρωαγορές: Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι μετοχές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα στην έναρξη της συνεδρίασης, καθώς η συμφωνία εξαγοράς δισεκατομμυρίων ευρώ που οδηγεί δύο από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων σε συνένωση δυνάμεων, καθώς και τα καθησυχαστικά σχόλια για τον πληθωρισμό δημιούργησαν θετικό κλίμα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 446,44 μονάδες – ιστορικά υψηλό επίπεδο. Ο δείκτης ξεπέρασε το υψηλό των 446,19 μονάδων που σημείωσε στις αρχές Μαΐου.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,8%, επίσης σε επίπεδο ρεκόρ, χάρη στην είδηση ότι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη όμιλος οικιστικών ακινήτων Vonovia συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνιστική του Deutsche Wohnen έναντι περίπου 18 δισ. ευρώ. Η μετοχή της Deutsche Wohnen κατέγραψε άλμα 15,7% ενώ της Vonovia υποχώρησε κατά 6,2%.

Οι μετοχές τεχνολογίας έκαναν ράλι 1,0%, καθώς οι ομοειδείς τους στη Wall Street σημείωσαν άνοδο ύστερα από την εκ νέου επιμονή αξιωματούχων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) ότι δεν εξετάζεται αλλαγή της πολιτικής της.