Πλακιωτάκης: «H Ελλάδα καλωσορίζει την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με ασφάλεια»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«H Ελλάδα καλωσορίζει την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας με ασφάλεια», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του 6ου Posidonia Sea Tourism Forum (PSTF), στο οποίο συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στους εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών, η εμπειρία των ανθρώπων της κρουαζιέρας και ο σχεδιασμός της Ελληνικής κυβέρνησης για την επανεκκίνησή της, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για φέτος και όλα δείχνουν ότι η χρονιά αυτή θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι έχουν αναπτυχθεί ειδικά σχέδια για την προστασία τόσο των επιβατών όσο και των πληρωμάτων των πλοίων αλλά κυρίως των τοπικών νησιωτικών πληθυσμών, ώστε αν μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος από την πανδημία, ενώ ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας κινείται πολύ γρήγορα δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας όλη την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» με το οποίο δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού σε όλους τους κατοίκους των νησιών άνω των 18 ετών, προσθέτοντας ότι σε 19 νησιά θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός αυτός μέχρι τέλος Ιουνίου καθώς σε 36 επιπλέον νησιά με λίγους κατοίκους.

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας προορισμός που δίνει μοναδικές εμπειρίες και παραδοσιακή φιλοξενία και στόχος μας είναι αυτές οι εμπειρίες να μην είναι μόνο μοναδικές αλλά και ασφαλείς για όλους» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.