Σταϊκούρας: Σήμερα η εκταμίευση 2,54 δισ. ευρώ επιπλέον στο πλαίσιο του SURE

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Λιγότερο από δύο μήνες μετά την αποδοχή από την Κομισιόν του αιτήματος που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση για τη διάθεση πρόσθετων- αδιάθετων σε ευρωπαϊκό επίπεδο πόρων από το Πρόγραμμα SURE, η Ελλάδα λαμβάνει σήμερα και την εκταμίευση των επιπλέον αυτών πόρων, ύψους 2,54 δισ. ευρώ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Έτσι, συμπληρώνει ο υπουργός, «μαζί με τα 2,73 δισ. ευρώ που είχαν ήδη εκταμιευθεί έως τον Φεβρουάριο, η συνολική ενίσχυση προς την Ελλάδα από το Πρόγραμμα, με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης, θα ανέλθει στα 5,27 δισ. ευρώ- σχεδόν διπλάσια από την αρχική πρόβλεψη».

Τα χρήματα του Προγράμματος, επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, «αποτελούν δάνειο, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού, και καλύπτουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης».

Τα μέτρα, αναφέρει χαρακτηριστικά, «περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”».

Ο ΥΠΟΙΚ επισημαίνει τέλος ότι «η κυβέρνηση αξιοποιεί, και θα συνεχίσει να αξιοποιεί κατά τον βέλτιστο τρόπο τα εγχώρια και ευρωπαϊκά εργαλεία, μέσα και πόρους, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας, ώστε οι πληγές της υγειονομικής κρίσης να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό και να τεθούν στέρεες βάσεις για την επίτευξη υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».