Στην τουρκική εταιρεία Dardanel περνά η Καλλιμάνης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η τουρκική εταιρεία Dardanel Önentaş DARDL.IS, έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά της Καλλιμάνης, μετά από το έντονο ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει πριν από μία διετία.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την εξαγορά, ενώ στελέχη της δήλωσαν ότι συμφωνήθηκε εξαγορά του χρέους 62,3 εκατ. ευρώ για 6 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μία πρόταση που είχε χαρακτηριστεί ως η πλέον συμφέρουσα από τις πιστώτριες τράπεζες και ήταν αυτή που επικρατούσε στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών για το σχέδιο «δεύτερης ευκαιρίας» στην Καλλιμάνης.

Η εταιρεία περνά σε τουρκικά συμφέροντα, ενώ εκτιμάται ότι θα εξαγοραστεί μέσω της Dardanel Greece SA. Πρόκειται για εταιρεία που ίδρυσε στην Κομοτηνή ο τουρκικός όμιλος εν μέσω πανδημίας, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, με κεφάλαιο 0,5 εκατ. ευρώ και με αντικείμενο την πώληση και διανομή προϊόντων με το σήμα της στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η μητρική Dardanel είναι η πρώτη μεταποιητική βιομηχανία παραγωγός κονσερβοποιημένων ψαριών στην Τουρκία, με δραστηριότητα από το 1984, εισηγμένη σήμερα στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Σημειώνεται ότι η Καλλιμάνης, οικογενειακή επιχείρηση, με δραστηριότητα από το 1956, δίνει μάχη επιβίωσης τα τελευταία χρόνια. Ο συνολικός δανεισμός της ανέρχεται σε 59 εκατ. ευρώ.