Στα ύψη η αεροπορική ζήτηση από τις ΗΠΑ – Έντονη αναζωογόνηση δείχνουν οι κρατήσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Έντονα σημάδια αναζωογόνησης, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ελλάδα μειώνονται, εμφανίζουν οι κρατήσεις των αεροπορικών εταιρειών από ΗΠΑ προς Αθήνα, χώρα-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, που αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.

Πριν από την πανδημία οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μία από τις μεγαλύτερες πηγές τουρισμού στην Ελλάδα, με περισσότερους από 1,1 εκατομμύριο επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με στοιχεία από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η Delta Air Lines έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που επανεκκίνησε τις πτήσεις της μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας από την πανδημία. Η πρώτη πτήση απογειώθηκε χθες από το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης «John F. Kennedy» και προσγειώνεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σήμερα το πρωί. Αυτό το καλοκαίρι, η αεροπορική εταιρεία θα πετά από τα δύο μεγαλύτερα σημεία παρουσίας της στις ΗΠΑ, όταν τον Ιούλιο θα προστεθεί και ένα δρομολόγιο από την Ατλάντα σε αυτό της Νέας Υόρκης (JFK).

Την ίδια ώρα επιστρέφει στη γραμμή της απευθείας σύνδεσης Νέας Υόρκης-Αθήνας η αεροπορική εταιρεία Emirates, έπειτα από έναν και πλέον χρόνο απουσίας. Η Emirates επανέρχεται με την πρώτη πτήση, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου από το αεροδρόμιο Νιούαρκ (EWR) προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ATH), με τους ιθύνοντες να εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τη φετινή θερινή σεζόν και όχι μόνο.

Τέλος, με αρχή την 5η Ιουνίου, η American Airlines θα ξεκινήσει τη νέα καλοκαιρινή πτήση από την Αθήνα (ATH) προς τη Νέα Υόρκη (JFK) με αεροσκάφος Boeing 777-200. Επίσης, ξεκινώντας στις 5 Ιουνίου, η American θα επαναφέρει την εποχική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Σικάγο (ORD), ενώ από τις 18 Αυγούστου η εταιρεία ξεκινά πάλι τα θερινά δρομολόγια από την Αθήνα προς τη Φιλαδέλφεια (PHL).

Πηγή: Ναυτεμπορική