Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ένα εξαιρετικά όμορφο ιστιοφόρο κατάπλευσε λίγο μετά τις 7 το πρωί στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας προερχόμενο από το λιμάνι Salalah του Ομάν, μετά από ταξίδι 18 ημερών.

Πρόκειται για το τετράκαρτο εκπαιδευτικό του Πολεμικού Ναυτικού της Ισπανίας που φέρει το όνομα του εξερευνητή “Juan Sebastian de Elcano” και το οποίο ταξίδεψε για πρώτη φορά το 1927.

Το «Juan Sebastian de Elcano» έχει μήκος 113 και πλάτος 13 μέτρα και όταν δεν χρησιμοποιεί τα πανιά του κινείται με κινητήρα ντίζελ.

Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από 197 άτομα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 78 εκπαιδευόμενους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.
Η κύρια αποστολή αυτού του πλοίου είναι να εκπαιδεύσει μελλοντικούς αξιωματικούς του ισπανικού ναυτικού σε διαδικασίες και τεχνικές πλοήγησης και ναυσιπλοΐας. Σύμφωνα με το τρέχον πρόγραμμα σπουδών της Ναυτικής Ακαδημίας, οι μαθητές ξεκινούν την εκπαίδευση στο «Juan Sebastián de Elcano» κατά το δεύτερο εξάμηνο του τέταρτου ακαδημαϊκού έτους.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, το ιστιοφόρο δεν έχει πολεμικά όπλα όπως τορπίλες ή πυραύλους. Ωστόσο, το πλοίο διαθέτει μια σειρά ελαφρών όπλων για αυτοάμυνα, σε περίπτωση απρόβλεπτης απειλής είτε στη θάλασσα είτε σε ξένο λιμάνι.

Πηγή: Flashnews.gr