Ταλαιπωρία σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά για τους επιβάτες των πλοίων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Mεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σημειώθηκαν ουρές και καθυστερήσεις, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών.

Από τα ξημερώματα μέλη της ΠΕΝΕΝ βρίσκονταν στους καταπέλτες των πλοίων για να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία και δεν επέτρεπαν στους επιβάτες να επιβιβαστούν.

Έτσι, ταξιδιώτες που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στο λιμάνι για να ταξιδέψουν με τα πλοία, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, καθώς μέλη της ΠΕΠΕΝ ήθελαν να πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρότι η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη αλλά όχι καταχρηστική. Τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία για τις 10 Ιουνίου.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή τη δικαστική απόφαση, καλώντας συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

Ετσι από το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από πλοία στον Πειραιά, εμποδίζοντας την είσοδο των επιβατών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και εκνευρισμός.

Ακολούθως, πριν τις 8:30 ανακοίνωσαν ότι στις 9 θα σταματήσουν την απεργία τους και θα επιτρέψουν τον απόπλου των πλοίων.

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων έχει ζητήσει με σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Σε δήλωση ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε: «Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν».