Πρώτη κατοικία: «Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί για τα ευάλωτα νοικοκυριά έως τις 30 Ιουνίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών από τράπεζες και διαχειριστές δανείων από 1η Ιουνίου έως και τις 30 Ιουνίου 2021.

Αναστολή των πλειστηριασμών της Α’ κατοικίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 αποφασίστηκε για τις ευάλωτες ομάδες πολιτών.

Συγκεκριμένα οι πολίτες θα πρέπει να αποστείλουν στις τράπεζες το τελευταίο έντυπο του Ε1 τους προκειμένου και του Ε9 τους προκειμένου να αποδεικνύουν εάν ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών:

«Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων, εργάζεται συστηματικά για την εξεύρεση ενδιάμεσης λύσης σχετικά με την αναστολή των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών μέχρι την ολοκλήρωση της δημιουργίας του φορέα διαχείρισης των ακινήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, από την 1η/6/2021 έως τις 30/6/2021 αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών από τράπεζες και διαχειριστές δανείων.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποστείλουν στην τράπεζα ή τον διαχειριστή του δανείου τους την τελευταία δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, ώστε να αποδείξουν ότι ανήκουν στα ευάλωτα νοικοκυριά και να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της 1ης κατοικίας τους.

Επισημαίνεται ότι το ενδιαφέρον νοικοκυριών και επιχειρήσεων για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών είναι ιδιαίτερα έντονο. Μέχρι στιγμής, 7.921 άτομα έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και έχουν ξεκινήσει την αίτησή τους».