Δύο κρούσματα κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Millennium

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Millennium σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ανακοίνωσε η εταιρεία Royal Caribbean.

Και τα δύο κρούσματα είναι ασυμπτωματικά και παραμένουν σε καραντίνα στο πλοίο και παρακολουθούνται από την ιατρική ομάδα. Και για τις δύο περιπτώσεις έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών τους. Το πλοίο απέπλευσε από το Σεντ Μάαρτεν, το ολλανδικό τμήμα του νησιού Άγιος Μαρτίνος της Καραϊβικής, την 5η Ιουνίου.

Οι δύο επιβάτες διαγνώστηκαν με κορωνοϊό έπειτα από «τα υποχρεωτικά τεστ ενόψει της κρουαζιέρας», εξήγησε η Royal Caribbean.

Η εταιρεία τόνισε πως τηρεί αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, σε συντονισμό με τους προορισμούς που αποτελούν τους εταίρους της, πρωτόκολλα που «υπερβαίνουν» τις συστάσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, «για να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών» της, που είναι 600, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι 650, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times.

Μετά τον απόπλου του από το Σεντ Μάαρτεν, το Celebrity Millennium προβλέπεται να κάνει επταήμερο περίπλου στην Καραϊβική Θάλασσα, περνώντας από τα Μπαρμπέιντος, την Αρούμπα και το Κουρασάο.