Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Σμυρλή στον ΟΛΘ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τον ΟΛΘ επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής και συνεργάτες του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Θάνος Λιάγκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος – Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ ΑΕ, Franco Nicola Cupolo και άλλα στελέχη της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την πρόοδο των αναπτυξιακών έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, με επίκεντρο το έργο Επέκτασης του 6ου Προβλήτα, την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης εξοπλισμού και παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα Θεσσαλονίκης και τη στρατηγική ανάπτυξης της ΟΛΘ ΑΕ στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Ο κ. Γιάννης Σμυρλής αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικές προοπτικές του λιμένα της Θεσσαλονίκης λόγω της στρατηγικής του θέσης ως κύρια θαλάσσια πύλη της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του λιμένα στην εξωστρέφεια της χώρας. Ο κ. Σμυρλής τόνισε πως το Υπουργείο Εξωτερικών θα συμβάλλει τα μέγιστα για την ενίσχυση της θέσης του λιμένα στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία και τον κλάδο της εφοδιαστικής.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Θάνος Λιάγκος ευχαρίστησε θερμά το Γενικό Γραμματέα για την εποικοδομητική συνάντηση υπογραμμίζοντας πως η ΟΛΘ ΑΕ είναι ένας αξιόπιστος και γρήγορα αναπτυσσόμενος οργανισμός προσηλωμένος στο όραμα και τις αξίες που πρεσβεύει και μεριμνά για τους ανθρώπους του, καινοτομεί, παράγει οικονομικές υπεραξίες και είναι ενεργός και κοινωνικά υπεύθυνος. Το Λιμάνι