Επίσκεψη Καλαφάτη στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Στις αναπτυξιακές δυνατότητες του λιμένα Αλεξανδρούπολης και στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την επίτευξη των αναπτυξιακών του στόχων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σε δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κώστα Χατζημιχαήλ και Κώστα Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα.

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει τις δυνατότητες να καταστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους εμπορευματικούς σταθμούς. Η κυβέρνηση κάνει μέγιστη προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όσο το δυνατό γρηγορότερα. Οι μελέτες για την Ανατολική Περιφερειακή έχουν εγκριθεί και βρίσκεται αυτό το έργο σε εξαιρετικά καλό δρόμο, καθώς βέβαια και η νομοθετική πρωτοβουλία που πήρε η κυβέρνηση για την άρση των εμποδίων που δυσχέραιναν την ανάμειξη των επενδυτών στο λιμάνι, επίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αισιοδοξία του δεδομένου ότι «οι διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξαιρετικά καλό βαθμό και ανοίγει ο δρόμος».

Στην αναλυτική παρουσίαση «της τεράστιας προσπάθειας του Ο.Λ.Α., να επιτύχει στρατηγικό βάθος σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη» και των έργων που ο Οργανισμός επιδιώκει να υλοποιήσει «προκειμένου να ενισχύσουν τόσο την περιοχή όσο και την ίδια τη χώρα, οικονομικά και εμπορικά», αναφέρθηκε ο κ. Χατζημιχαήλ.

«Σε μία περίοδο μετασχηματισμού του λιμένα και της περιοχής, σε εμπορικό, ενεργειακό και στρατιωτικό κόμβο, υποδεχόμαστε τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται τον τελευταίο καιρό, καθώς και τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ή ετοιμάζονται να δημοσιοποιηθούν οι διακηρύξεις τους.

Συζητήσαμε τη βοήθεια που μπορεί να παράσχει το υπουργείο Εσωτερικών και ο ίδιος ο υπουργός, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αυτές», δήλωσε ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α.

Νωρίτερα ο κ. Καλαφάτης, ο οποίος από εχθές βρίσκεται στο Νομό Έβρου, επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19, όπου και συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, Βαγγέλη Ρούφο.

«Γιατροί, νοσηλευτές, διοίκηση, διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, έγιναν, όπως και οι συνάδελφοί τους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, μαχητές με αυταπάρνηση και ήρωες στον ακήρυχτο πόλεμο με τον κορονοϊό. Ξεπέρασαν τις αντοχές τους για να αντέξουν οι συμπολίτες μας που χρειάζονταν νοσηλεία. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια που άρχισε μέσα στην πανδημία, με την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών και τη δημιουργία όλο και περισσότερων ΜΕΘ. Η κυβέρνηση, για την επόμενη μέρα, σκοπεύει στη ριζική αναμόρφωση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με διττό στόχο. Αφενός την αμεσότερη και καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας, αφετέρου την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής του στο ΠΓΝΑ.

Το πρόγραμμα της διήμερης παρουσίας του υφυπουργού Εσωτερικών στον ακριτικό νομό, συνεχίζεται με επισκέψεις στο εργοτάξιο κατασκευής του φράχτη στις Φέρες, στο φυλάκιο των Καστανεών και στο Μητροπολίτη Ορεστιάδος, Διδυμοτείχου και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ