Βρετανία: Σε επιφυλακή οι αρχές – Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρχές της Μ.Βρετανίας, καθώς αυξήθηκαν με ταχύτητα τα κρούσματα κορωνοϊού, εξαιτίας της διάδοσης της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, περισσότερες από 11.000 νέες περιπτώσεις της νόσου αναφέρθηκαν την Πέμπτη, μαζί με 19 θανάτους, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Μελέτη από τη Δημόσια Αρχή Αγγλίας έδειξε ότι τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά είναι υψηλότερα μεταξύ των ατόμων ηλικίας 20 έως 29 ετών. Επίσης, η κυβέρνηση ενημέρωσε ότι 8 στους 10 ενήλικες έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Τα στοιχεία για την παραλλαγή Δέλτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία δικαιολογούν την ανατροπή του σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε να παρατείνει τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε παράταση 4 εβδομάδων τη Δευτέρα, έτσι ώστε να εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου περισσότεροι ενήλικες.

Παράλληλα, η Covid-19 αυξάνεται εκθετικά στην Αγγλία, καθώς οι νεότερες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη React-1.

Η τρέχουσα αύξηση των λοιμώξεων θα οδηγήσει «σίγουρα» σε περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία και θανάτους, δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας Chris Whitty σε ιατρική διάσκεψη την Πέμπτη, σύμφωνα με την Press Association.