Μ. Σχοινάς: Η ασφάλεια αποτελεί την άγκυρα της συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Οι ΗΠΑ επέστρεψαν, αλλά η Ευρώπη δεν έφυγε ποτέ από τη διατλαντική εταιρική σχέση και είμαστε ικανοποιημένοι που τώρα η ασφάλεια γίνεται ξανά άγκυρα της διατλαντικής συνεργασίας, η οποία θα γίνει παράγοντας παγκόσμιας σταθερότητας», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την Υπουργική Διάσκεψη Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΕ-ΗΠΑ, στην Λισαβόνα.

Παράλληλα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι ΕΕ και ΗΠΑ έχουν «τις ίδιες αξίες, τις ίδιες αρχές, το ίδιο μοντέλο κοινωνίας και τις ίδιες φιλοδοξίες για να σφυρηλατήσουμε μία win-win εταιρική σχέση σε αυτά τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα, όπως η κυβερνοασφάλεια, η μετανάστευση, το έγκλημα και επίσης η κοινωνία των πολιτών».

«Η διατλαντική συνεργασία πρέπει να έχει ανθρωποκεντρικά συστατικά και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί αυτό από το να προχωρήσουμε μπροστά σε τομείς όπως η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά την πανδημία. Η Ευρώπη είναι η πιο εμβολιασμένη ήπειρος στον κόσμο. Έχουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που ανοίγει την πόρτα της κινητικότητας, την επιστροφή στην κανονικότητα», επισήμανε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΜΠΕ