Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Ελλάδα προς στην Ιταλία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση ξένων από την Ελλάδα προς την Ιταλία, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας σε συνεργασία με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Πέμπτης 24-06-2021, συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 69 και 35 χρονών και ένας 37χρονος, ξένης καταγωγής, με διακριτούς ρόλους ως ακολούθως: Ο 37χρονος αναλάμβανε να μεταφέρει τους μετανάστες από την Αθήνα σε σημείο επιβίβασης και κατόπιν ο 69χρονος τους επιβίβαζε σε σκάφος που χειριζόταν ο ίδιος με βοηθό την 35χρονη ώστε να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Το ταχύπλοο σκάφος που είχε εκμισθώσει ο 69χρονος εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από περιπολικά σκάφη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας να μεταφέρει 7 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή 5,8 ν.μ. νοτιοδυτικά νήσου Μαθρακίου. Η 35χρονη εντοπίστηκε σε έτερο Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Γουβιών Κέρκυρας που είχε μισθώσει 69χρονος τις προηγούμενες ημέρες, στο οποίο όπως προέκυψε από την διερεύνηση της υπόθεσης είχαν αρχικά επιβιβαστεί οι μετανάστες. Παράλληλα ο 37χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Κατά τον έλεγχο των αποσκευών των επτά μεταναστών εντοπίστηκαν 10 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι ημεδαποί, έχουν ποινικό παρελθόν για παρόμοιες δράσεις και υπάρχει εν ισχύ απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο 37χρονος δεν διαθέτει έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα.

Από τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι/Φ και το ταχύπλοο σκάφος τα οποία θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, 05 κινητά τηλέφωνα καθώς και τα πλαστά έγγραφα.