Καναδάς: Η μετάλλαξη Δέλτα αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο Καναδάς προβλέπει ότι ο αριθμός μολύνσεων του Covid-19 θα μειωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, αλλά η μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα εγείρει τον κίνδυνο να προκαλέσει μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αναζωπύρωση κρουσμάτων μέσα στη χρονιά, όπως ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι.

Επιχειρήσεις σε καναδικές επαρχίες επαναλειτουργούν καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορο ρυθμό. Πάνω από το 76% των Καναδών έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου κατά του Covid-19 και πάνω από το 26% και τη δεύτερη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Επειδή οι άνθρωποι εμβολιάστηκαν, έμειναν στο σπίτι και ακολούθησαν τους κανόνες, η τρέχουσα κατάσταση είναι αρκετά ενθαρρυντική», είπε ο Τριντό σε δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τις προβλέψεις.

Ωστόσο, η Δρ. Τερέζα Ταμ, επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ένα ελεγχόμενο και σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, διότι μια αναζωπύρωση είναι πιθανή αν η επαναλειτουργία επιχειρήσεων αυξήσει τις επαφές κατά 50% ή περισσότερο.

Η παραλλαγή Δέλτα έχει επιφέρει νέα άνοδο των κρουσμάτων στη Βρετανία, σημείωσε η Ταμ, προτρέποντας ακόμη περισσότερους Καναδούς να εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των συνεπειών της παραλλαγής.

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ο Καναδάς θα έχει λάβει επαρκή ποσότητα εμβολίων για να ανοσοποιήσει πλήρως το 75% του πληθυσμού του, δήλωσε ο ταξίαρχος Κρις Μπρόιντερ, επικεφαλής της διαχείρισης διανομής των εμβολίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ