Ισχυρά ανοδικά άνοιξαν οι ευρωαγορές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το άλμα στις μετοχές των βιομηχανικών ομίλων, των επιχειρήσεων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των μεταλλευτικών εταιρειών οδήγησαν σε άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, με τις μετοχές των βιομηχανικών ομίλων, των τραπεζών και των εξορυκτικών εταιρειών να ενισχύονται μεταξύ 0,4% και 0,7%.

Η αισιοδοξία για σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας έθεσε τον ευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς σε τροχιά για πέμπτο συνεχή μήνα κερδών αλλά πρόσφατα δυσκολεύεται να ξεπεράσει το ιστορικά υψηλό κλείσιμο της 16ης Ιουνίου εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.

Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα ταξίδια ανέκαμψαν σήμερα αφού υποχώρησαν σε χαμηλό μηνός χθες ύστερα από αναφορές για πιθανή απαγόρευση για τους Βρετανούς ταξιδιώτες στη Γερμανία.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 250, που περιλαμβάνει κυρίως εταιρείες που επικεντρώνονται στην εγχώρια αγορά, σημείωσε άνοδο 0,3%, ενώ οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου σημείωσαν άλμα 1,1%, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία κατέγραψαν τον Ιούνιο τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 16 ετών.