Επίσκεψη Χατζηδάκη στο ΝΑΤ: “Ένα από τα πιο προβληματικά ταμεία στην Ευρώπη”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα γραφεία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) στον Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εργασίας στο αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο της Ευρώπης και το δεύτερο αρχαιότερο στον κόσμο, που φέτος συμπληρώνει τα 160 χρόνια λειτουργίας του.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΝΑΤ, Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο, και τα στελέχη του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την απουσία σύγχρονων κτιριακών υποδομών και τους αργούς ρυθμούς έκδοσης συντάξεων.

Ο υπουργός Εργασίας με ανάρτησή του σημείωσε ότι το ΝΑΤ «είναι το πιο παλιό ταμείο στην Ελλάδα και ένα από τα παλαιότερα στη Ευρώπη». ενώ συμπλήρωσε ότι «φοβάμαι ότι είναι κι ένα από τα πιο προβληματικά στην Ευρώπη»!

Όπως έγραψε ο κ. Χατζηδάκης «οι υπάλληλοι κάνουν σοβαρή προσπάθεια που, από όσο αντιλήφθηκα, αναγνωρίζεται από τους ναυτικούς. Υπό αντίξοες όμως συνθήκες».

«Έχουμε ήδη μιλήσει με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μαζί το θέμα αυτό με ένα ενιαίο κέντρο έκδοσης συντάξεων, με απλές και γρήγορες διαδικασίες. Δεν γίνεται το 2021 το μισό κράτος να ψηφιοποιείται και το άλλο να είναι με πήγαινε-έλα εγγράφων. Σάμπως είμαστε στο 1950!» έγραψε χαρακτηριστικά.